18:30

Strömtorps IK

Referat

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - Strömtorps IK

Strömtorp passar oss tydligen väldigt dåligt. Vi fick inte revansch på den snöpliga bortaförlusen utan ikväll blev det förlust med 1-4. Den förväntade matchbilden infriades, men Strömtorp överraskade oss med att komma ut framåtlutade och satte en hög och aggressiv press. Defick betalt i bollvinster högt upp på offensiv planhalva och kunde mycket väl tagit ledning tidigt i matchen.

Blåsvart rider ut den första stormen och tar sedan över spelet rejält. Vi har under 15 minuter mycket boll och flyttar på Strömtorp från sida till sida och de slår ifrån sig i blindo när de fick fatt i bollen. Men vi skapar inga skarpa lägen och har inga skott på mål.Strömtorp är trygga i sitt försvarsspel och låter oss rulla rulla runt bollen.

Efter den starka perioden från hemmalaget kommer Strömtorp upp i banan och börjar ställa frågor till vårt försvar. Det leder till att de gör det viktiga 1-0 målet i minut 31. De tkommer på en hörna som studsar ut till Wiktorsson som i höjd med straffpunkten får till en halvhård volley som olyckligt styrs in i mål av en egen försvarare. Det målet ger dem ett lugn att fortsatta med ett kontrollerat försvarsspel kryddat med snabba omställningar. I slutet av halvleken avgörs matchen. I minut 43 kommer en långboll, där vi är före på bollen, men Strömtorps spelare Danny Derbas är ettrig och trycker sig förbi. Fri med målvakten rullar han säkert in bollen till 0-2.

Nåväl ett tvåmålsunderläge kan vi ändå vända på den dryga halvlek som återstår. Tyvärr kommer ett olyckligt mål två minuter senare. Ännu en långboll där Toomas i målet är först på, men slår ett hål i luften. Det gör att Johannes Lahtinen kan göra ett av sina enklare mål när ingen står mellan honom och nätmaskorna.

0-3 inför andra halvlek känns som en rejäl uppförsbacke. Orvar gör ett byte i paus och Love ersätter Leo. Ett lyckat byte ska det visa sig då han skapar lite hopp med sit t1-3 mål i 51 minuten. Love befinner sig mitt i straffområdet där han vinner en duell efter ett inspel och sedan trycker in bollen i mål. Matchen fortsätter sedan i samma stil där vi har mycket boll, men har svårt att hitta fram till avslutslägen. Strömtorp är däremot spetsiga i sina omställningar och tvingar Toomas till flera bra räddningar. Bortalaget stänger sedan matchen då de lite för enkelt gör sitt fjärde mål. De får en frispark på egen planhalva och vi är inte tillräckligt snabba att organisera oss vilket gör att de omsätter frisparken i ett 2-mot 1 läge, där Olle Fingal Dahl avslutar målskyttet.

Sen upprepar sig lite av historien ifrån vår bortamatch. I minut 75 hamnar William Sonntag i en löpduell där han river i Strömtorpsspelaren så att han faller och domaren väjljer det röda kortet för frilägesutvisning. Trots utvisningen ger grabbarna inte upp utan kör ända in i kaklet. Det resulterar inte i några fler mål utan matchen slutar 1-4. Jag tror att de flesta av de 163 åskådarna skriver under på att det var ett rättvist resulat. Vi klarar inte att omvandla spelet i sista tredjedelen till klara målchanser. Strömtorp orkar att jobba hårt i försvaret i hela matchen och är framgångsrika i sitt omställningsspel. En tung förlust, men det är bara att sudsa tillbaka och snuva Kumla på 3 poäng nästa helg.